Marinera bitar av kycklingfiléer i soja, olivolja, vitlök och sambal oelek. Skala lök och morötter. Strimla lök, morot, vitkål och paprika i mindre bitar
Tillsätt lök, kålrot, morötterna och timjan. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Tillsätt lök, kålrot, morötterna och timjan. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Dela vitlöksklyftan påmitten och gnid ena halvan med snittytan nedåt över alla brödbitarna. Dels klassikern laxrulle med pepparrot, dock med färsk pepparrot istället för riven på tub (det är bara att smaka sig fram), dels smördegsstänger med ädelost, valnötter och honung och så min version av bruschetta
Om smeten är för hård tillsätt mer mjölk, låt stå ett tag. Gör en fördjupning i limpan och fyll med vitlöksosten, täck ihop ordentligt, tillsätt resten av köttfärsdegen och fortsätt forma till en limpa, täck till ordentligt så att inte den goda osten smitet ut under gräddningen
Om smeten är för hård tillsätt mer mjölk, låt stå ett tag. Gör en fördjupning i limpan och fyll med vitlöksosten, täck ihop ordentligt, tillsätt resten av köttfärsdegen och fortsätt forma till en limpa, täck till ordentligt så att inte den goda osten smitet ut under gräddningen
I dag har jag träffat min vän Birgitta Höglund då hon är i Östersund och hälsar på, det är så trevligt att träffas och utbyta erfarenheter med varandra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.