Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Antingen va det grymt länge sen jag åt LCHF bröd eller va så helt enkelt detta helt supergott. Hittade det genom LCHFklubben och ändrade det lite efter vad jag hade hemma
Man kan såklart variera med vilka örter man vill, men den här gången var det bara salt och vitlök på mina potatisar som sen åkte in i ugnen på 175 grader ca 45 minuter ( kan variera på potatissort och storlek på potatisen)
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Hej, med enbart nederbörd vid stugan gav jag upp och åkte hem istället. Har bakat glutenfria fröbröd sen sist med ett härligt resultat, men jag vill nog tipsa om att frysa in dom så snart dom svalnat, vilket visserligen gäller för dom flesta glutenfria bröd utan konserveringsmedel eller specialtillsatser
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna grovt. Blanda ner nötterna tillsammans med hirsflingor, quinoapuffar, pumpakärnor, solroskärnor, havregryn och linfrö i en stor bunke
BOVETEMJÖL ETT HÄLSOSMART BRÖD. Sedan jag slutade helt med att köpa nybakt bröd i affären, att äta bröd och spannmål över huvudtaget så har jag på något sätt längtat efter att kunna bryta och dela bröd med min familj och kära vänner