Min kokbok

Min kokbok

Chokladkolapaj med hallon

Chokladkolapaj med hallon

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i kolan under omrörning. Tryck ut den i en pajform, nagga och ställ i kyl minst 30 minuter. Koka i ca 40 - 45 minuter eller tills kolan tjocknat. Grädda pajskalet i 175º, i mitten av ugnen ca 20 - 25 minuter
Mandelpotatisbakelse

Mandelpotatisbakelse

Hacka färsk svamp eller lägg torkad i blöt, i vatten så det täcker, ca 15 min. Fräs svampen 2-3 min. Grädda potatisbakelserna, strax före servering, i nedre delen av ugnen 12-15 min tills de fått fin färg
Chokladbiskvier med mald mandel

Chokladbiskvier med mald mandel

10 min. Skålla och mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner dem i mandelblandningen
Löjromstoast med avokadocreme

Löjromstoast med avokadocreme

Rosta brödet och ta ut rondellen eller smörstek brödrondellerna. Om löjrommen inte är så fast och fin som den bör vara kan den läggas att rinna av en stund i en sil
Vinbärskaka

Vinbärskaka

Detta är ett gammalt recept som jag har fått av min mamma som har haft det i säkert över 20 år. 30 minuter