Här bjuder jag på en riktig godsak till helgen. Har fått receptet av en vän - Britten och har haft den i receptlådan länge utan att det blivit av att baka den
Nu har jag bakat mitt allra första recept av Roy Fares. Hans bok United States of Cakes står bland annat med på min bakboksönskelista, eller önskelistan till min födelsedag kanske som närmar sig med stormsteg, men tills jag har den i mina ägor får jag nöja med mig att baka recept ur den som finns publicerade på nätet
Detta supergoda recept hittade jag hos Anna och det var så gott att jag ville delge er receptet. Några småändringar har jag gjort och minskat både på soja och balsamvinäger eftersom det skulle passa dom små i huset, som åt med riktigt god aptit
För ett tag sen fyllde en av mina vänner Linn år. Eftersom jag vet att hon gillar kakmonsret och jag ville göra någonting extra för henne så blev resultaten kakmonster cupcakes
Värm mjölken till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Sommarlov och huset fullt med hungriga ungdomar. Som tur är köpte jag på mig en stor bit kassler härom dagen så jag kunde laga en dubbel sats kassler stroganoff idag när det var dags för lunch
Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor. 5 dl vatten2 1/2 dl havregryn50 gr margarin50 gr jäst2 msk socker1 tsk saltca 8-10 dl vetemjöl specialGör så här
Enkel matlagning blev det på lördagskvällen med våra gäster ToJ. Färsbiffar på enklast möjliga vis, bara att platta ut hela paketet i stekpannan och steka som en enda stor biff och sedan dela i bitar innan gratineringen