Jag har antagit utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta Saker. och jag gör det med en härligt värmande juldryck, en typisk chilensk dryck som gör att jag genast far tillbaka till min barndom
Innan vi gick på sportlov hann vi med att laga upp en hel buffé med chilensk mat. Det var en av tjejerna som varit på besök i sitt andra hemland under julen
Wohoo. Vilken underbar mat, den har ni aldrig hört förr på den här bloggen va. ) Det här är en favorit som jag haft genom alla år men inte ätit på väldigt länge nu
Bilden är lånad. När mamma levde så gjorde hon dessa piroger någon gång då och då, vi älskade dem. Recept hade hon fått av sin mamma som också var finska
OBS. bilden kommer från. Detta recpetet är på amerikanska bananpannkakor men går självklart att göra som vanliga med, då struntar du helt enkelt bara i att ha något bakpulver i din och kan kanske dessutom tillsätta ett ägg extra
Det blev lite falukorv över sedan i torsdags så igår kväll snodde jag ihop en god Stroganoff. Vi har ju saknar husman i 2 veckor, det är väl den enda man saknar när man är ute och reser formodar jag så det blev enkel fredagsmat
Vad jag vet, kan man göra stuvade makaroner på två sätt. antingen koka de i mjölk och reda av med mjöl till slut eller koka makaroner i vatten och sen slå på en vitsås/redning
Jag ville göra en svensk cheescake och lingon är ju gott tillsammans med pepparkaka. Jag blandade digestive och pepparkakor i kakbotten och lingon i själva ostkakan
Det här såsen fungerar lika bra som en pastasås eller som en kycklinggryta till ris. Det är upp till dig själv vad du vill servera till den, jag hade själv pasta till den dag jag lagade den och toppade allt med lite färskriven parmesan