I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Du kan antingen välja att rimma köttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida
Lägg över fisken i en ugnsfast form smord med smör. filé av sjötunga. Spritsa medan det är varmt. Vispa därefter ner äggulan, smöret och smaka av med salt och cayennepeppar
glasburkar med lock. Låt dem gärna stå en stund för att bli av med överflödig vätska. Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.