Tranbär- och fikonchutney 225 gr frusna eller färska tranbär. 6-8 torkade fikon. 1 dl socker. 4 msk torrt rött vin/Madeira/portvin eller tranbärsjuice Beatrice mat med mera
Tapenade 150 gr urkärnade svarta eller gröna oliver. 1 vitlöksklyfta. 2 sardellfiléer. 1 msk kapris (kan uteslutas) Beatrice mat med mera
Moules marinière 1 kg blåmusslor. 4 schalottenlökar. 2-3 vitlöksklyftor. 1 röd chili (för lite extra sting). Olivolja. 2 dl vitt vin Beatrice mat med mera
Gordon Ramsays glaze till julskinka Sätt ugnen på 175 grader. Häll ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka 4 minuter. Lägg den färdigkokta julskinkan på ett galler över en långpanna Matklubben.nu
Gordon Ramsays Oxfilé Wellington Jag var nog inte ensam om att se Gordon Ramsays julspecial där han lagade oxfilé Wellington. Vi sa att det där måste vi prova Hemma på min gata