Bytte ut den vanliga mjölkchokladen mot schweizernöt och fick en helt ny tryffel. Tryffelsmeten är väldigt krämig, på gränsen till svårarbetad så man kan nog minska ner på grädden något för att få en fastare smet
Att temperera choklad är en konst, tidigare när jag gjort julgodis och smält choklad så har jag helt sonika stoppat in den i mikron och kört på tills den smält = fel
Mitt nyårslöfte löd att jag ska tillverka praliner. Detta har jag nu börjat infria och jag har gjort två omgångar, den första efter recept och den andra en variant på det receptet
Jag har haft hemma en box från panduro som man kan göra sitt egna godis, och jag passade på. sen fick de bli godis karameller med smak av bubblegum och färgade de rött passande till alla hjärtans
Ja, så här inför första advent så kör vi väl igång med första julreceptet tycker jag. Jag äter ju själv inte så mycket sötsaker nu för tiden men det hindrar mig ändå inte från att baka lite sött och gott till resten av familjen