4 filéer fryst lax, tinad
2 tsk garam masala
1 msk paprikapulver
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
0,5 tsk kardemumma
0,5 dl matlagningsyoghurt
Sås
0,5 gurka
2,5 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
Servering
2 dl ris
1 gul lök, finhackad
5 dl grönsaksbuljong
1 broccolistånd
Gör så här
Fräs riset med finhackad gul lök i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart.
Blanda alla kryddorna till laxen med 0,5 dl av matlagningsyoghurten och vänd laxen i röran. Stek laxen i en varm panna ca 3 minuter på varje sida.
Kärna ur gurkan och skär den i små kuber, ca 0,5 cm. Blanda resterande yoghurt med salt och gurkan.
Ånga broccolin lätt. Servera fisken genast när den är nystekt tillsammans med riset, yoghurtsåsen och broccoli.
kanyawi
4 filéer fryst lax, tinad
2 tsk garam masala
1 msk paprikapulver
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
0,5 tsk kardemumma
0,5 dl matlagningsyoghurt
Sås
0,5 gurka
2,5 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
Servering
2 dl ris
1 gul lök, finhackad
5 dl grönsaksbuljong
1 broccolistånd
Gör så här
Fräs riset med finhackad gul lök i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart.
Blanda alla kryddorna till laxen med 0,5 dl av matlagningsyoghurten och vänd laxen i röran. Stek laxen i en varm panna ca 3 minuter på varje sida.
Kärna ur gurkan och skär den i små kuber, ca 0,5 cm. Blanda resterande yoghurt med salt och gurkan.
Ånga broccolin lätt. Servera fisken genast när den är nystekt tillsammans med riset, yoghurtsåsen och broccoli.
kanyawi
Bamia
kanyawi