Koka upp pastavattnet och lägg sedan i pastan, koka enl anvisning på paketet. Under tiden, krossa pepparkornen i en mortel och fräs sedan snabbt i smör för att mjuka upp dem en aning
Det här såsen fungerar lika bra som en pastasås eller som en kycklinggryta till ris. Det är upp till dig själv vad du vill servera till den, jag hade själv pasta till den dag jag lagade den och toppade allt med lite färskriven parmesan
En snabblagad pastasås som hela familjen gillar. Det är inte helt lätt att laga milda och snabblagade ljusa pasta såser utan crème fraiche när man är vegetarian men här är ett exempel
Min bästa Guacamole2 st vitlöksklyftor skalade1 liten röd chili, delad och med kärnorna borttagna3 st mogna avocado, kärnor och skal borttagnahackad färsk koriander, ca en halv kruka1 liten gul lök eller några vårlökar, finhackade1-2 pressade limesalt, pepparolivoljaBlanda avocadon med lök, vitlök och chili
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Min lördag har sett ut som säkert många andras. Jag har storhandlat, städat huset, tvättat mm. Några av barnen har spelat innebandy match och det fick jag ju inte heller missa
Skala löken. Skär löken och svampen i ganska stora bitar. Fräs först svampen i smör i en gryta. Rör ner löken och låt den fräsa med ca 5 min på svag värme
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt. Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt
Antal portioner. 4Ingredienser. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här
Har ni börjat äta julmat ute i stugorna. Igår kväll gjorde jag en vegetarisk Janssons frestelse eller som min svärmor brukar kalla den vegetariska varianten för Olssons frestelse