Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av
*Falafelmed hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafelnoch mixa till en ganska torr smet
Falafel. Servera på tortillabröd tillsammans med feferoni, skivad rödlök och strimlad isbergssallad. Blanda polenta, mjöl, salt, bakpulver och chilipeppar
Servera biffarna med sås, gurksalsan, kokt durra och lite salladsblad. Tänker försöka få med mig mer grönsaker från landet när jag ändå är där och hälsar på
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu
Hummusbowl medfalafeloch fattoush. Jag känner verkligen enormt med Zeina och förstår helt hur hon känner inför att ha en förälder att tacka för så mycket, inte minst sin matlagning och hur fruktansvärt det kan vara när denne går bort
sallad på finhackade tomater och bladpersilja, med rödlök och citron Falafelsmet. I ett program jag såg om food trucks förra året, minns jag att någon sade at kikärtorna i falafel ska enbart blötläggas, och därefter malas - inte kokas och mixas
Servera falafeln i pitabröd med tillbehören eller med couscous och tillbehör. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafelnoch mixa till en ganska torr smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.