Jag brukar försöka testbaka ett, för mig nytt julgodisrecept varje år, och i år testade jag och min gosetös detta superenkla recept som kallas snöbollar
Nu har det blivit mycket bakat och dessertartat på sistone. Hoppas ni inte misstycker. Jag tvivlar visserligen på att det är någon som blir akut allergisk mot en blogg med för många bakverk postade på rad, men i grund och … Fortsätt läs →
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…). Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna
Semestern har börjat, och Solhaga Stenugnsbageri har bommat igen för i år. Vi öppnar igen den 9 januari, så nu får alla ni som brukar handla hos oss hitta på något annat så länge, eller baka själva
Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
Under mellandagarna hälsade jag på hos mina storasystrar i Umeå, och eftersom de inte är lika intresserade av g akning som mig, fanns där varken specialvetemjöl eller bakplåtspapper
Haha, nu när jag skulle döpa dessa skapelser så kunde jag inte komma på vad jag skulle kalla dom. Det är ett problem ibland när man hittar på lite egna recept - vad ska man kalla det man hittar på
Jag älskar brownies av alla sorter. vanliga brownies med glass eller ett glas kall mjölk, brownies med hallon, cheesecake brownies etc, listan är oändlig
Otroligt goda chokladcupcakes med en cream cheese frosting med smak av vitchoklad och hallon. Och det goda slutar inte här, i mitten av varje cupcake finns en liten överraskning
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss