Hej på er,. Det är snart jul. Knappt en månad kvar, mysigt va. Det duggar tyvärr inte tätt med inläggen just nu när på bloggen, jag vet, men det blir snart bättre
Tjingeling. December är en av mina favoritmånader. Nu handlar det om bakning och matlagning, och jag har alltid en hög med recept som jag vill testa mig igenom
Hej på er. Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma. Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Chokladmousse. Tror nog att det kan vara den smartaste efterrätten som finns. Det går fort att göra och några få ingredienser som grädde och choklad är det enda som behövs
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Den här kakan lär ha sina rötter i europeiskt 1600-tal (då kaffe också började drickas i Europa). Nuförtiden brukar kaffekakan ironiskt nog inte innehålla kaffe men lär passa bra till en kopp (om man nu är lagd åt det hållet, te tycker jag personligen är att föredra)
Gottgott. Gottgott. Dessa små underbara skapelser innehåller 1 gram kolhydrater per kaka. Inspirerad av Birgittas nyttiga pepparkakor och kommentaren från Anna så tänkte jag att jag ju såklart måste testa att göra dessa med vaniljpulver och valrhonakakaon
Sist ut i bakandet blev dessa bondkakor. Inget jag tänkte äta varje dag men bra att ha ifall någon tittar in =) Har ju aldrig haft något att bjuda på innan utan har fått rusat ner & köpt färdiga bullar/kakor
Nu är detta en morotskaka utan glasyr på toppen, men den smakade lika gott ändå. Kan frysas i mindre bitar & tinas upp när man behöver något gott till kaffet =) Bild från Google ca 15 bitar
Jag blev sugen på något gott, och testade att göra muffins med banan och choklad. Det är nog seriöst de godaste muffinsen (både paleo och icke-paleo) jag någonsin har smakat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Oj oj oj vad jag har varit trött idag. Nu när det är så nära till tävling går jag och tänker på allt runt omkring tävlingen hela tiden och det är mycket som snurrar i huvudet
Och det blev jättegott. Havremuffins ute på grönbeteJag satt med föräldrarna i (låne)trädgården* och blev plötsligt vansinnigt sugen på att baka något med havregryn
Egentligen hade jag tänkt att publicera detta inlägg under morgondagen, men när jag tog första tuggan utav dessa enastående kakor kunde jag inte vänta med publiceringen
Det luktade fantastiskt gott men såg lite torrt ut på ytan. Bröt av en bit och smakade och jag fick en sådan blick i ögonen som jag alltid får när jag äter något gott (David skrattar alltid åt mig mig för han kan direkt se på mig om jag tycker något är gott)