mathildas bröd

  • 11 Recept

Ytterligare en variant på frallor "utan allt"

Om du följer min blogg har du säkert lagt märke till att jag ytterst sällan bakar bröd utan har en förkärlek för frallor/rundstycken/portionsbröd eller vad man nu behagar att kalla dem
Tårtbotten

Tårtbotten

Ni som har följt min blogg vet att jag tidigare gjorde en del misslyckade försök att få till en bra ljus tårtbotten, men skam den som ger sig
Äntligen ett recept - Hallonmuffins

Äntligen ett recept - Hallonmuffins

Använd gärna de avsilade linfrön till brödbak. Ska du ha gäster och vet inte vad du ska bjuda på. Dessa muffins passar de flesta, då de är
Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka

Jodå, kladdkakan var ätbar den också. Kanske lite väl kladdig, men ack så god. Detta är en kaka som måste stå i kylskåpet i minst 8 timmar innan den skärs upp

Paj

Ugn 175 grader2 äpplen2 nektariner1½ dl blandade nötter (vi har använt mandel och hasselnötter)1 handfull solroskärnorKanel + SockerMjölkfritt Margarin eller olja (helst då en neutral olja)Smöra en pajform med MF Margarin
Bröd utan gluten och spannmålsprodukter

Bröd utan gluten och spannmålsprodukter

Inga konstiga ingredienser och lätt recept, men va obs på att behandla degen med kärlek och inte dränka det med mjöl tills det blir helt kladdfritt, för då är risken stor att det färdiga brödet blir torrt
Glutenfri jyttemjölslimpa

Glutenfri jyttemjölslimpa

Det här brödet har jag bakat efter en  mail förfrågan. Brödet passar utmärkt till dig som är glutenintolerant men också till dig som har spannmålsallergi
Kanelbullar utan gluten, vete och havre:)

Kanelbullar utan gluten, vete och havre:)

I det senaste numret av Hembakat finns det ett tips på Glutenfria Lyxbullar på läsarnas egen sida. Det receptet har jag provat i dag, den enda ljusa mjölmixen jag hade hemma var Sempers fin mix, så dom här bullarna kan ätas av dig med både glutenintolerans och spannmålsallergi

Majsplättar

3 ägg*. 4 dl mjölk 3%*. 2 dl majsmjöl. 1/4 dl strösocker* (kan uteslutas). 1/2 tsk Seltin alt. vanligt salt. 1/2 msk solrosolja
Pepparkaksmuffins med kesella

Pepparkaksmuffins med kesella

3 st ägg. 2 1⁄. 2 dl råsocker. 1 dl Smör-&rapsolja. 250 g Kesella kvarg vanilj. 4 dl glutenfri mix. 1 1⁄
Mandelbröd - LCHF

Mandelbröd - LCHF

I veckan bakade jag ett jättegott och saftigt LCHF-bröd som absolut kommer att sättas till min växande samling av LCHF-bröd