Strö över korianderbladen och servera med mango chutney, naanbröd och basmatiris. Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det
Här i Najnis kök serverades ChickenTikkaMasalanmed enbart dessa läckra naanbröd och lite färsk koriander, men vill man ha ytterligare tillbehör rekommenderar jag blomkålsris eller vanligt ris, för den som äter sånt
Bryn filén tillsammans med löken och vitlöken, tillsätt dem tärnade tomaterna och tomatpurén. Smaka av med Indiska kryddor (vilket jag inte tyckte behövdes) efter egen smak
Det blev väldigt gott tillsammans med persilja och sallad. Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofu tikkamasala
Servera med blomkålsris, sallad, cashewnötter och klippt koriander. 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
Rätten kan också serveras med ris och/eller en raita till om man känner för det. Där tar han i alla fall klassiska rätter såsom hamburgare, spaghetti med köttfärssås eller en tikkamasala och genom diverse olika experiment kommer fram till hur man lagar rätten på det absolut bästa sättet
Whisk yogurt, salt, and half of spice mixture in a medium bowl. add chicken and turn to coat. Combine garlic, ginger, turmeric, garam masala, coriander, and cumin in a small bowl
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikkamasala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Smaka av tikkamasalanmed pressad citron och ev mer salt och peppar. Servera genast i stora skålar med basmatiris i botten och toppa med mango chutney, mangotärningar, matyoghurt, gurka, korianderblad och ev sambal oelek
Nu är jag i alla fall så nöjd medchickentikkamasala, som gjordes en vardag för någon veckan sedan med hjälp av en påse färdig kryddmix (vet ju ni som kikar på Instagram
Pensla kycklingspetten med olja. Garam masala-kryddblandning. Använd ett bleck med kant och balansera kycklingspetten mellan kanten och botten utan att kycklingen nuddar botten på blecket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.