Jag har fått prova det nya mjölet Manitoba Cream från Finax, och jag är fast. I fortsättningen kommer det vara mjölsorten jag väljer när jag ska baka matbröd
Det här brödet är perfekt att rosta. Det blir luftigt och härligt och mycket bättre än det man köper. 1 bröd25 g jäst3 dl vatten1 msk socker1 msk olja1 tsk salt5 dl vetemjöl (+ 1 dl till utbakning)1 1/2 dl manitoba creamvallmofröGÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 på varmluftsugnen och rosta paprikan tills den är nästan svart. Lägg paprikan i en påse eller omslag så skinnet lossnar lättare
För några helger sedan var jag ute på goda vänners landställe och upptäckte en ny vän RAMSLÖKEN. Dessa små blad växer i diken och ser ungefär ut som liljekonvalj blad men det går inte att ta miste på dem för dem luktar helt underbart, som en blandning mellan gräslök, vitlök och sommar
Något av det bästa med att matblogga är alla härliga människor vi får kontakt med, vissa till och med träffar vi och lär känna, tack vare vårt virtuella kök
Har ni börjat ert planerade inför påskmiddagen eller kommer ni gå bort till dukat bord. Vi är bortbjudna nästan alla dagar i påskhelgen, men jag kommer bidra med några rätter till buffébordet
Enkla att göra, möra och man lyckas alltid med detta recept. 60 stycken150 g mjukt smör/margarin3½ dl strösocker1 1/4 dl matolja4½ dl vetemjöl1 dl kakao1½ tsk vaniljsocker1 tsk hjorthornssaltUgn 150 graderRör smör och socker pösigt