Mina favoriter

Mina favoriter

  • 229 Recept
Mina favoriter
Tjälknöl av vildsvin med potatisgratäng i små ugnsformar

Tjälknöl av vildsvin med potatisgratäng i små ugnsformar

Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Perfekt då att lägga in den helt frusna köttbiten i ugnen, istället för att vänta tills det har tinat upp, så är tillagningen redan igång
Kebabsås

Kebabsås

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 2 dl majonnäs 1/2 dl vatten 1 tsk kebabkrydda salt Strösocker
Parmalindad Kyckling :)

Parmalindad Kyckling :)

Skär 500 gram kyckling i lagomt stora filébitar. Stek dom i salt, svartpeppar och oregano tills dom nästan är klara
Piggvar med sandefjordsås

Piggvar med sandefjordsås

Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den i rikligt med saltat vatten tills den är mjuk och lägg sedan i en vanlig potatispress, blanda med salt smör och äggulor
Markus röding med smörsås

Markus röding med smörsås

1 schalottenlök, finhackad 1 msk olja 1,5 dl torrt vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 3 dl grädde 75 g smör salt 0,5 citron, lite saft och finrivet skal färsk dill, finskuren färsk gräslök, finskuren
Surf and Turf

Surf and Turf

En njutbar klassiker tillsammans med din käraste. 2 personer. 1 Hummer. 3-4 hg oxfilé. 1 påse med persiljerot
Christins surf and turf

Christins surf and turf

Oxfilé4 port oxfilé, tournedos (á 200 g) 4 msk smör 1 msk salt 2 tsk svartpeppar 2 klyftor vitlök 4-5 kvistar färsk timjan 0,5 dl cognac Steksnöre
Cordon bleu på Vildsvin och Västernottenost

Cordon bleu på Vildsvin och Västernottenost

I senaste Svensk Jakt hade de gjort Cordon Bleu, vilket jag genast blev sugen på. Från böjran varCordon Bleu en matlagnings-orden instiftad av Henrik III på 1500 talet, för framståenede inom matlagningskonsten
Mannerströms kräftsoppa

Mannerströms kräftsoppa

Kräftsoppa. Avliva kräftorna i kokande vatten, 1 min, därefter avkylning. Rensa kräftorna bryt av stjärtarna och ta ur tarmen
Hjortfilé med gräddsås och hasselbackspotatis

Hjortfilé med gräddsås och hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis. 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag