God morgon på er. Ännu en dag då solen vågar sig fram, härligt. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Den här rätten improviserade jag ihop igår. Den passar så väl till vardags som till fest. Det jag märkte var att man får inte vara snål med kryddningen
Tid ca 20 min / 30 stIngredienser. 1 liter cornflakes400 gram ljus/mörk blockchokladMinimashmallows som garnering30 st muffinsformarSmält blockchokladen i vattenbadHäll i cornflakesen i en bunkeHäll sedan i den smälta chokladen och rör om försiktigt med en slickepott tills allt har blandatsKlicka upp med en matsked lagom stora klickar i muffinsformarLägg på minimasmallowsStäll in i kylen och förvara de även svalt
Så himla enkel och så himla god är denna tacogratäng. Har gjort den många gånger förut och jag vet att det finns ett antal olika varianter på denna, många ligger ute på matklubben
Mormor Ann-Kristines nötkakor 80 gram socker2 hg malda nötter2 hg mjöl2 hg margarin1 tsk bakpulver Blanda samman alla ingredienser och rulla till små bollar, platta till lite