Sommarmat på högsta nivå. Ibland när jag får akut hemlängtan så lagar jag denna rätten. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
På bilden. lax med skinnsidan kvar. Ca 5 minuter i stekpannan och den är färdig. Lax, potatis, stekta grönsaker och min kalla sås med creme fraiche, honung, dijonsenap och vitvinsvinäger
Ingredienser. Benfri fläskkarré i bit       1,5 kg Smör                                   25 g Gul lök                                 1/2 Bacon                                  1/2 paket Vitlöksklyftor                        4 st Färsk timjan                      1/2 kruka Färsk mynta                      15 blad Salt (kryddsmöret)           1 tsk Salt (runt fäskkarrén)       2 tsk Svartpeppar Gör så här
Oj va lycklig jag blev i unga år när mamma lagade fiskgratäng. Som bäst var den när det, precis som i receptet nedan, låg nyskalade färska räkor på toppen