Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
Idag så blir det till att baka julgodis i parti och minut. Låt svalan i rumstemperatur och ställ sedan in formen i kylen tills tryffeln stelnat, ca 1-2 timmar
Uppdatering 111205 - Har ändrat i receptet genom att minska mängden grädde och tagit bort honungen helt. Schweizernöttryffel20-25 st0,8 dl vispgrädde200 g schweizernöt150 g mjölkchokladRostade hasselnötterHacka chokladen ganska fint och lägg den i en skål. 20-25 st
Såg på Leila's jul i onsdags och blev grymt sugen att testa Leila's cornflakes crisp. Så igår gjorde jag slag i saken och ångrar mig inte en sekund, dessa kommer definitivt att stanna på vårat gottebord
200 g mörk choklad (undvik blockchoklad - det är bättre med Marabous mörka choklad). 1. Smält chokladen i vattenbad i kastrull på spisen eller värm upp den försiktigt i microvågsugnen
-)). Vispa blandningen i ca 20-30 minuter. Jag älskar gräddbullar, tycker det är så vansinnigt gott. Trots det så har jag nog aldrig gjort egna, förrän i fredags då
Fast kokos inte är någon favorit för mig så tycker jag bountybollar är goda och de chokladdoppade lakritskolorna är absolut mina nya favorit-julgodisar =) ,och med dulche de leche som fyllning i pralinerna kan det ju bara inte bli fel
Fick en bok i julklapp förra året som heter "Julgodis för små och stora sockerbagare", hade helt glömt bort den men så fick jag syn på den i kokbokshyllan och tyckte de var passande att läsa igenom den nu så här i jultider
Jag har gjort vårt första julgodis först idag faktiskt. Alla andra matbloggar har svämmat över av julgodis sedan i November men inte ens det har lockat mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.