Bryn färsen i olivolja & smör. Gör så här. Tillsätt grönsakerna och tärnat bacon. Låt fräsa någon minut. Häll i vatten, fond, vin och passerade tomater, rör om och sjud under lock i 15 min
Fördela färsen på bladen, vik in kanterna och rulla till dolmar. 500g blandfärs. Spara 1+1dl av kokspadet till färsen och deglaseringen av pannan (urkokning) och låt svalna. Blanda färs, lök, ägg, grädde, 1dl kokspad, salt och peppar i en bunke till en smidig smet. 500g blandfärs
Rör ihop färs, fond och kryddor till köttbullarna ett par timmar innan det ska stekas. Ta lite färs och platta ut i handen och rulla in osten i köttbullen
Igår blev det en variant med köttfärs. Hacka lök och stek den tillsammans med köttfärsen, krydda med salt, peppar, paprika och en skvätt krossade tomater
Idag bjuder jag på ett recept på vitkålsgratäng med köttfärs. Bryn köttfärsen och ha i lök, vitlök, paprika, kryddor, tamarisoja, sambal, tomatpuré och röd pesto och fräs ihop i några minuter