Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Jullimpa

Jullimpa

Idag har jag bl. a. bakat en riktigt god limpa. Jag hittade ett recept som verkade intressant och måste naturligtvis genast testa det
Bräserat ankbröst med svart sås

Bräserat ankbröst med svart sås

Torka av köttbitarna med papper och snitta den feta sidan i ett glest rutmönster ner till muskeln. Gnid både köttsidan och den feta sidan med ingefära, salt och peppar
Ankbröst med balsamsky och färska fikon

Ankbröst med balsamsky och färska fikon

Sätt ugnen på 150 grader. Skär några snitt med en kniv i fettkappan på ankbrösten. Salta och peppra. Bryn ankan i en torr het stekpanna, börja med fettkappan nedåt, ca 4 minuter på fettsidan och 2 minuter på andra sidan
Bräserad rådjursstek

Bräserad rådjursstek

Att bräsera eller steka i gryta är en klassisk och bra metod för att få ett saftigt och smakrikt kött även av en större bit
Örtkryddad lax i ugn med citronsås

Örtkryddad lax i ugn med citronsås

Här Maria kommer receptet på laxen som du ville ha. Örtkryddad lax i ugn. Ingredienser. En färsk laxsida. Blandade torkade örtkryddor t
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Paella

Paella

 . Ingredienser (4 portioner). 1 kyckling i mindre bitar8 scampi, eller havskräftor20 blåmusslor2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar4 dl paellaris eller risottoris1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 paket saffran1 liter kycklingbuljong2 paprikor, skurna i bitar1 burk hela tomater2 dl gröna ärtor, frystasalt och peppar
Spansk Paella

Spansk Paella

Som jag skrev tidigare har vi sedan en tid besök av en trevlig ung man från Spanien. Igår visade han mig hur man lagar en traditionell paella