Torka av köttbitarna med papper och snitta den feta sidan i ett glest rutmönster ner till muskeln. Gnid både köttsidan och den feta sidan med ingefära, salt och peppar
Sätt ugnen på 150 grader. Skär några snitt med en kniv i fettkappan på ankbrösten. Salta och peppra. Bryn ankan i en torr het stekpanna, börja med fettkappan nedåt, ca 4 minuter på fettsidan och 2 minuter på andra sidan
. Ingredienser (4 portioner). 1 kyckling i mindre bitar8 scampi, eller havskräftor20 blåmusslor2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar4 dl paellaris eller risottoris1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 paket saffran1 liter kycklingbuljong2 paprikor, skurna i bitar1 burk hela tomater2 dl gröna ärtor, frystasalt och peppar