Ibland är det tomt i brödskrinet och så står man där och är så där paniksugen på bröd. Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Tvätta händerna noga och strunta i besticken, ät maten med hjälp av brödet istället. Finns jättemånga recept på naanbröd och många är med jäst och bakpulver
Ett gott och lite kryddigt tunnbröd som på traditionellt dalavis ska bakas i vedeldad ugn, men i brist på bagarstuga går det bra att grädda det i stekpanna
2 tsk valfri brödkrydda. 3 msk Dansukker brödsirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt margarin, filmjölk och sirap och arbeta samman till en deg
Det här snabblagade brödet fixar man på nolltid, tex en morgon när man upptäcker att brödet är slut, eller medans soppan puttrar på spisen och man blir sugen på nybakat bröd (kan tipsa om den HÄR goda sötpotatissoppan)