Mina favoriter

Mina favoriter

  • 16 Recept
Mina favoriter
Fisksoppa med egengjord aioli

Fisksoppa med egengjord aioli

Ikväll lagade Kristoffer den godaste fisksoppan som jag någonsin har ätit. Max njöt och nickade instämmande när jag överöste stora kärleken med superlativ
Frasig rabarberpaj!

Frasig rabarberpaj!

Jag skulle pyssla om mina orkidéer idag men lyckades bryta av en gren istället. Här kommer ett riktigt höjdarrecept från senaste numret av Lantliv mat&vin

Tinas potatisgratäng

Hyvla potatisen tunt, gärna med tillsatsen till en matberedare. Finstrimla purjolöken och krossa vitlöksklyftorna
Tinas potatisgratäng

Tinas potatisgratäng

Värm ugnen till 180°. Hyvla potatisen tunt, gärna med mandolin eller i matberedare. Skölj och finstrimla purjolöken och skala och krossa vitlöksklyftorna
Nyårsdesserten är bestämd

Nyårsdesserten är bestämd

Visst Pannacotta kanske inte den nyaste av desserter men så himla gott. När det dessutom är Norrlandsstuk på menyn så är hjortron så underbart gott till
Nyårsdessert

Nyårsdessert

Förra året gjorde jag en hallonpannacotta som var ooootrooooligt god. I år kommer jag att göra den igen för att det är en sån klockren nyårsdessert och för att jag redan nu dreglar när jag tänker på den
Knastriga drinktilltugg

Knastriga drinktilltugg

Otyget med chipsätandet har fått vårt kära Folkhälsoinstitut att åtskilliga gånger höja ett förmaningens finger och beskäftigt läxa upp oss mindre vetande medborgare om det olämpliga i att undergräva vårt välbefinnande med sådan skräpföda
Drinktilltugg - parmesanbollar

Drinktilltugg - parmesanbollar

I kväll har jag förberett nyårsmaten, och bland annat gjort drinktilltugget som blir parmesanbollar. Lite salt tilltugg som är gott till de flesta drinkar
dubbelmarinerad fläskfilé

dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé . Fortsättning på 40-års middagen. Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
Lättbakat fullkornsbröd      2 st

Lättbakat fullkornsbröd 2 st

Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37°. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst sig
Lördag 5 februari

Lördag 5 februari

Dag 33 i konsolideringsfasen Keson är välsignad, det är det bästa tillbehöret till huvudkomponent i måltiden