Småkakor

Småkakor

  • 10 Recept
Milanostänger – eller nåt sånt…

Milanostänger – eller nåt sånt…

Det var ett tag sedan jag bakade småkakor, så i helgen bestämde jag mig för att hitta på något nytt som jag inte haft på bloggen tidigare – hyllan med bakböcker som bekant är välfylld, så det blev lite botaniserande innan jag till slut föll för Milanostängerna ur ”Sju sorters kakor” från ICA-förlaget

Apelsin-choklad-kokoskakor

Jag har bakat småkakor. Det är någonting jag gör ytterst sällan. Det är helt enkelt för pyssligt, och dessutom tycker jag inte att det är så gott

Apelsinkakor

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, mjöl och apelsinskal. Klicka ut smeten ganska glest på bakplåtspappersklädd plåt

Pistaschdrömmar.

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Rör sedan ner olja, mjöl och hjorthornssalt

Apelsinkakor

Rör matfett och socker poröst med maskin eller för hand. Tillsätt ägget under omrörning. Rör i rivet apelsinskal och pressad apelsinsaft

Citronsnittar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa
Brysselkex

Brysselkex

Till Amandas pulkautflykt med dagis i veckan bakade jag något som jag inte gjort på många många år. Nämligen Brysselkex
Brysselkex

Brysselkex

Här har vi vaknat upp till en sommardag med en temperatur på nästan 30 grader. Trots det fina vädret var jag tvungen att börja med att röja och städa lite inomhus
After Eight-snittar

After Eight-snittar

Cookies och småkakor. After Eight-snittar. Goddagens. Måndag idag då och här kommer jag med ett till recept
Kryddiga småkakor

Kryddiga småkakor

Ugnstemperatur 175 grader. Blanda rumsvarmt smör med 2 dl strösocker och sirap, och rör till en smidig deg