. Ingredienser (4 portioner). 1 kyckling i mindre bitar8 scampi, eller havskräftor20 blåmusslor2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar4 dl paellaris eller risottoris1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 paket saffran1 liter kycklingbuljong2 paprikor, skurna i bitar1 burk hela tomater2 dl gröna ärtor, frystasalt och peppar
ca 1 kg potatis. 50 g smör. 3 msk mjöl (på ett cirkus, då jag inte mäter). 3 dl röd mjölk. 3-5 dl grädde, lite beroende på hur tjockt du vill att stuvningen ska bli
Min kollega hade med sig ett supergott hemmalagat GI-knäckebröd i förra veckan. Jag kör själv efter viktväktarnas principer men det hindrar en ju inte att testa något nytt
Hej på er. Hoppas ni haft en fin helg så här långt. I morgon väntar jobb igen. Känns som att jag börjar komma in i det liiite mer nu, men allt är väldigt mycket nytt och det mesta handlar ju om att lära känna de nya brukarna och lära sig deras rutiner
Hej svejs. Hoppas ni har det bra. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigare liv, som alltid efter nyår
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Skär filen i mindre bitar. Krydda med salt o peppar. Stek i teflonpanna tillsammans med svampen tills de är gyllenbruna ( tillsätt vatten om det blir torrt)
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Koka pastan (enligt förpackningen). Skala och hacka alla grönsaker. Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter