Här kommer ett recept på en snabb fiskgryta. Matrecept,. Fisk i krämig dillsås. Ingredienser 4-6 port. 2 pkt hokifiléer3 st morötter1 knippe dill3 msk smör3 msk mjöl4 dl vatten 3 dl grädde1-2 fiskbuljongtärningarSalt Vitpeppar Gör såhär Tina fisken och dela i ca 2 cm tjocka skivor
Dela crabsticks i 2 cm stora bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Smält margarinet och vispa med mjölet, häll genast ned buljongen och vispa så att det inte blir klumpar
Snabba fisken, den tar lika lång tid att laga som det tar för potatisen att koka. 4 personer500 gr torsk, just idag blev det msc märk torskrygg från frysdisken3 dl medelhavsyoghurt2 msk vetemjöl1 dl hackad persilja och gräslök blandatriven pepparrot (efter tycke och smak samt beroende på hur stark den är)1 stor citronklyftasalt och pepparLägg upp torsken i en ugnsfast form, salta och pressa över citronen
Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dill och gräslök
Heta upp olivolja i en wokpanna. Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
I går kväll när vi kom hit blev vi bjudna på en god kycklingrätt av Matte och Malin tänkte jag skulle tigga till mig receptet eller kolla om någon av dem har lust att gästblogga
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i strimlor och gurkan i tärningar. Blanda lätt crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill, wasabi eller pepparrot, lax och gurka
Skär avokadon i bitar, lägg ner avokadon, räkorna och pressa i vitlöks klyftan i en kastrull. Blanda sedan i crème fraiche, matlagningsgrädde och sötsursås, salta och peppra efter smak