Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet
Lättbakade småsega kakor med knaprig topping. Kakorna blir extra goda av att få stå i kylen och gotta till sig lite, då blir de sådär sega som jag gillar
Pudrade citronrutor , 15-16 kakor Deg 2½ dl vetemjöl ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 150 g rumsvarmt smör Smet ovanpå 3 ägg 2 dl strösocker ½ dl vetemjöl 1 citron, rivet skal och saft florsocker att sikta över Sätt ugnen på 200°C. 15-16 kakor Deg
Citrontema fortsätter, denna gång i form av underbara Lemon bars. Dessa mumsiga citronrutor består av ett gott pajbotten som är super enkelt att laga samt en sötsur krämig citronfyllning som påminner ganska mycket Lemon curd, galet god kombination
När det vankas kalas är det väldigt smidigt att baka i långpanna. Både praktiskt och enkelt. Planerar du att baka till Påsk och bjuda på fika kan jag rekommendera att baka en Tuppkaka i långpanna
Friterade chips. Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
På baksidan av mitt sukrin melis paket fann jag ett recept på ”gulrotkake”. Ett recept som väckte mitt intresse men som innehöll en hel del ingredienser som inte föll mig riktigt i smaken