Leksands

Knäckebrödsrecept

Toast Hawaii

1) Lägg en skiva rökt skinka på en macka. (2) Bred över lite senap. (3) Lägg på en annanas skiva från burk

Svamp & fläsk

Värm ugnen till 225 grader. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt

Räkan

Värm ugnen till 225 grader. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt

Äppelhjärtan

Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp en stekpanna med smör och socker och låt sockret smälta utan att du rör i det

Chokladdoppade knäckesticks

Bryt Mini Rut i sticks. Smält chokladen i vattenbad. Doppa sticks i chokladen och. ställ kallt en stund. Lägg upp glass på tallrik eller i serveringsglas

Spickeskinka

Blanda äpplet med kesellan och pepparroten. Lägg upp skinkan på knäckebröden, toppa med äppelkesellan och garnera eventuellt med lite ärtskott eller groddar

Oliv- och potatistortilla

Blanda ägg, mjölk, grädde, tapenade, potatis och smaka av med salt och peppar. Grädda blandningen i en liten teflonpanna, och baka färdigt i ugnen på 175 grader i ca 15 min, vänd upp på ett bakplåtspapper och låt svalna

Laxtartar med bärkapris

Hacka gravlaxen, blanda med kapris, dill, persilja, olivolja och rödlök. Bred lite Philadelphia på knäckebröden, toppa med laxtartaren och garnera med bärkapris och eventuellt lite dill

Kallrökt lax

Blanda grädden med citronsaft och skal, vänd upp salladen i dressingen. Lägg upp laxen på knäckebröden och den marinerade salladen ovanpå, garnera eventuellt med lite rädisor

Ingefärsglacerat revben

Rensa revbenen från benet. Blanda honung, citron, chili och riven ingefära. Blanda yoghurten med rödkålen och kummin

Gubbröra med färska örter

Blanda ägget med ansjovis, dill och gräslök. Vänd försiktigt i crème fraichen på slutet, smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar

Fäbodknäcke med lax,

Bred färskost på en knäckebit. Lägg på skivad potatis, ägg och lax. Strö över flingsalt och ett varv med pepparkvarn

Chorizo med surkål

Stek chorizon i en teflonpanna, låt svalna. Blanda senapen med ingefära, honung och matlagningsyoghurt, smaka av med lite salt

Tomat- och olivröra

Blanda oliverna med soltorkad tomat, olivolja och rödlök. Smaka av med salt och peppar och vänd i den färska tomaten sist