Leksands

Påläggsboken

Aptitretaren

Skär sardellerna i bitar och blanda med den hackade löken. Rör i tomatpurén. Hacka hälften nötterna fint och blanda med tomat- och sardellröran

Ägg & Ansjovis

Klicka eller bred majonäs på knäcket. Skiva ägget och lägg på brödet. Lägg på ansjovisfiléerna och garnera med hackad gräslök och servera

Varma mackan

Bred knäcket med smör. Lägg på skinkan, stryk på ett lager senap på skinkan. Lägg på osten och placera tomaten ovanpå

Råmacka

Stryk ett lager Philadelphiaost på brödet och placera lökringen i mitten. Klicka romen i lökringen med en tesked och gör ett hål i mitten

Piteskav

Bryn renskavet i smör tillsammans med den hackade löken. Tillsätt créme fraiche och låt koka ihop tillsammans med

Laxröra

Hacka laxen och rör ihop med mjukosten. Blanda i pepparroten efter smak (färskriven pepparrot blir starkare) Låt gärna stå och dra några minuter

Köttbullsmacka

Bred rödbetsröran på knäcket. Skiva köttbullarna och fördela dem på. brödet. Garnera gärna med persiljekvistar, salladsblad och en apelsinklyfta

Kycklingfrestelse

Hacka kycklingresterna i små bitar. Blanda i majonnäs och curry. Rör i. den hackade gurkan och hasselnötterna

Knäckepizza

Bred ett tunt lager tomatpuré på knäcket. Lägg svampen jämnt. över hela pizzan. Fördela därefter bitar av skinka, räkor eller

Kesomacka

Fördela keson på knäcket. Gröp ur avokadon ur skalet, skiva tunt. och lägg på kesobädden. Fördela krassen på avokadon

Jordnötter

Blanda ost och créme fraiche till en röra. Hacka jordnötterna grovt. Lägg salladsbladen på knäcket och klicka på ostkrämen

Janssons knäckemacka

Sätt ugnen på 250 grader. Bred knäcket med smör. Varva anjovisfiléer. och tunna skivor av den kalla potatisen på knäcket

Parmarullader

Lägg skinkan på en skärbräda. Klicka ut osten på skinkan och lägg på en kvist rosmarin. Rulla ihop till en rullad

Chèvre-knäcke

Lägg ostskivan på knäcket. Strössla över pinjenötterna och. gratinera i ugn på hög värme i ca 5 minuter. Lägg på

Böcklingmousse

Bred knäcket med smör. Strössla med löken över knäcket. och fördela därefter böcklingmoussen efter smak. Garnera