De kan va färdiga att äta efter 15 min, men jag har lagt mina på burk och de bör hålla ca 3 veckor. . Igår träffades jag och Sara, köpte ett gäng grönsaker och hängde i mitt kök där vi gjorde 14 burkar med inlagda grönsaker
Jag har redan gjort flera olika marmelader, men när jag bläddrade i Hela Sveriges Husman och såg receptet på Mummamarmelad så kunde jag inte låta bli att göra en burk av den
Friterade chips. Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper
Lax tycker vi är väldigt gott, och det är ju snabbt och enkelt att tillaga också. Förslag till den här rätten hittade jag i ICA Maxis receptfolder, men då var det med findus (
Sommarvärmen är borta nu, i alla fall för tillfället. SMHI har utfärdat klass 1 vädervarningar för Jämtland och Västernorrland, man känner bara för att sitta inne och kura och äta en varm middag
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Växthuset är rensat på squash sedan flera veckor tillbaka och vi fick en hyfsat stor skörd i år. En inläggning blev det av de sista som skördades och förutom att det var plättlätt att göra det så är det väldigt gott också
Har varit på en örtvandring i sommar och blev så inspirerad av allt jag fick ta del av där, så nu har jag gjort älgörtssaft, vilket är riktigt gott, passar t ex som måltidsdryck
Plocka blommorna, rensa och skölj dem, ta bort stjälkar och grönt. (Jag brukar ta extra mycket blommor eftersom klasarna är ganska små jämfört med fläderblom
En av mina bästa väninnor undrade nyligen vad man kan göra mot sin envisa hosta. Det kan vara ansträngande att gå omkring och hosta, men hostan är faktiskt en del av kroppens eget immunförsvar