Koka vete- och rågkross i hälften av vattnet tills det blir mjukt, ca 5 minuter. Häll i resten av vattnet och låt krossblandningen svalna till fingervarmt, 37°C
En bra och billig grönsaksgratäng när hungern anfaller och man inte har så många " pluppar " kvar. Man kan också använda grönsaksspsd eller grönsaksbuljong till såsen, men jag tycker den ser trevligare ut om man har kokosmjölk som bas
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Idag när jag hämtade dottern hos svärföräldrarna gav svärfar mig en bit kassler. Jag köper nästan aldrig kassler och det stod still i mitt huvud när jag tänkte på vad jag skulle kunna göra
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
35 Stycken5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver2 tsk malen kanel150 g mjukt smör eller margarin3 dl strösocker3 ägg1½ dl mjölk5 dl finrivna morötter3 dl kokos1 dl (50 g) hackade valnötter1 liten burk (226 g) krossad ananas med sitt spadSmörkrämsglasyren1 paket (200 g) philadelphiaost50 g mjukt margarin2½ dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 dl kokosUng 175 graderBlanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke och ställ den åt sidan
Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta