Egentligen var det tänkt att detta skulle bli en marängtårta, men då ugnen alltid har en förmåga att bränna allt man tillagar i den från undersidan - och så även med marängbotten så räckte det inte till en tårta utan jag fick göra mindre bakelser av marängen som fortfarande var ok
Börja med mandelbottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker poröst. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smör-blandningen med vetemjöl och äggula
Ugn 225º. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37º och häll den över jästen. Rör tills den lösts upp och tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet
Här är receptet till äpplemarängtårtan som jag skrev om för några veckor sedan. Mördeg50g vetemjöl40g osaltat smör10g socker1 nypa salt10g vattenNyp ihop mjöl, salt, socker och smör
Påskens efterrätt blev en äppelpaj med vanilj- och kardemummafyllning av "smulpajskaraktär". Jag serverade med vispad grädde, men eftersom det är vaniljkräm i pajen funkar det lika bra utan