De här nyttigapannkakorna är helt fria från vitt socker och gluten. Ännu bättre blir de om de är nyttiga för då kan man äta dem varje dag till både frukost och middag
Pannkakor är ju egentligen inte särskilt nyttigt men jag brukar byta ut vetemjölet mot grahamsmjöl och havregryn och inbillar mig därför att de blir nyttiga
Vispa ägg tillsammans med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt. Smällt sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen saltet och vaniljsockret
Det blir till att gnugga de små geniknölarna vid varje mål för att få till ett nyttigare alternativ än det gamla invanda, sen att få barnen med på noterna
När jag kom hem och skulle prova hade jag ingen finax mix och ville ha en lite nyttigare pannkaka så jag gjorde på Risentas kokosmjöl, blir ju inte samma smak och konsistens men det funkade det också
Man kan välja om man vill göra plättar eller tunna pannkakor av smeten. Blanda mjölet i en bunke tillsammans med saltet och tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämt smet (brukar använda elvispen)
Jag älskar pannkakor i allmänhet och amerikanska pannkakor i synnerhet. Man behöver inte äta lika många av dessa pannkakor som man gör med pannkakor gjorda på vanligt vitt mjöl
I dag tänkte jag bjuda er på ett recept på par nyttiga kvarg/ kesella pannkakor. De är väldigt goda och nyttiga som mellanmål eller till frukost om man hellre vill ha dem då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.