Låt diginte skrämmas av chipotlen, det är en relativtmildchili, och jag använde endast en och då blev det bara lite starkt, vill du ha mer hetta, ta två
Tillsätt nötfärs, buljong, krossade tomater, öl och ChipotleChili. Lägg över den i en skål och stek lök och vitlök på medelvärme i samma gryta tills löken är mjuk Tillsättchilipulvertill löken och stek några minutertill
Tillsammans med den härligt goda chipotlen så är det en perfekt kombo. Och perfekt mat nu denna vintertid är ju dessa fantastiska goda chilis som får stå och puttra itimmar på spisen
Jag köpte färsk majs och la dem i en marinad med bla chipotle paste. När de var färdiggrillade garnerade jag dem med chili, mozzarella ost och persillade
I en underbar kokbok av Anna och Fanny Bergenström läste jag en gång ett recept där det ingickchipotle, en rökt torkad chilifrukt som enligt vad jag förstår används en hel del imexikanskmatlagning, och ända sedan dess har jag varit sugen på att testa det
Chili är gott tillväldigt mycket, och iinlagd form blir det än mer användbart. Plantorna är tåliga och överlever i flera år, samt att frukterna går utmärkt att frysa in
Är det nån mer än mig som älskar chili cheese bollar. Nu blir det inte så ofta som då. När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gickförbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Vigrillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis. Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt
Chili con carne satt finemang efter all julmat. Det blev en tripptill akuten igår. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, rivenvitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.