En av två arbetsdagar är avklarad och jag sitter nu nerbäddad i soffan med en kopp te. Vilken kanongod cheesecake vi åt till eftermiddagsfikat på julafton med många julsmaker som passar så bra ihop
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Cheesecakefyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och mixa ihop
Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör. Cheesecakemed krossad choklad & ett täcke av krämig kolasås á la Jennys matbloggFoton
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmetenoch blanda väl. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält
Den här underbara cheesecaken bjöd jag på för några helger sedan då vi hade gäster. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkakaoch fyllningen är en len och gula från saffran
Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret. Lägg färskost, kvarg, ägg, likör, socker, vaniljpulver och ¾ av den smälta chokladen i en bunke och rör ihop till en jämn smet
Denna cheesecake är ungefär extra allt, och väldigt pampig. Blanda med smöret och tryck ut i en smord springform (underlättar om den är klädd med papper i botten och på sidorna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.