Oxfilé

Oxfilé

Ostfylld oxfilé med pestosås

Ostfylld oxfilé med pestosås

Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. 750 g oxfilé. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör. oxfilé. Sätt mätstickan till en digital stektermometer i mitten från kortsidan på oxfilén och stek köttet i 125º till önskad innertemperatur, t ex 60° för mediumstekt kött. Ta ut formen och låt oxfilén vila, ca 10 minuter innan den skivas i 1 1/2 cm tjocka skivor
Oxfilé med parmesansmör

Oxfilé med parmesansmör

Lägg en skiva oxfilé på gratängerna och en skiva parmesansmör. 4 skiva oxfilé. Potatisgratäng. Skala och skiva potatisen
Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

12 bitar oxfilé. Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på ett ugnsfast fat och låt det stå i kylen
Oxfilé i svamp och rödvinssås

Oxfilé i svamp och rödvinssås

Till den åt vi oxfilé, hemmagjord potatisgratäng och sparris. oxfilé (ca 150-200 g per person). En helt fantastisk sås som vi avnjöt förut var denna svamp- och rödvinssås
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 6 portioner
Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

12 bitar oxfilé. Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och låt det stå i kylen