Krydda fisken med salt och peppar och lägg i en smord ugnsfast form. Skala räkorna. Vispa ihop grädde, fond och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
In i ugnen i ca 30 minuter, tills det fått en fin färg och gratängen stelnat. Då vi åker till landet idag har jag ingenting roligt att bjuda er på just denna kväll, men därför tänkte jag istället dela med mig av receptet på rätten jag gjorde igårkväll
Sen lät jag gratängen gratineras på 225 grader tills ost och pankoblandningen blivit gyllenbrun. Den här gjorde jag tll middag häromdagen, jag kokade bitar av blomkål mjuk i saltat vatten
Stek bacon och hackad vitlök och strö över gratängen. Skölj och dela broccoli och blomkål i stora buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten