Zeta
Zeta
Zeta
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Decembers fester

Decembers fester

  • 12 Recept
Vinägerinlagd sill

Vinägerinlagd sill

Skölj sillfiléerna väl, skiva rödlöken och vitlöken. Koka upp vinäger, vatten, socker, lagerblad och svartpeppar
Ugnsbakad kyckling

Ugnsbakad kyckling

Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor. Låt stå minst 30 minuter. Häll på olivolja så att det täcker kycklingen och tillaga i ugn på 70 grader varmluft ca 1 ½ timme
Vinägerinkokt lax

Vinägerinkokt lax

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Dra kastrullen åt sidan. Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen
Grönkålschips

Grönkålschips

Värm ugnen till 150 grader. Repa bladen från den tjocka bladnerven. Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivoljan
Frasiga parmesanpinnar

Frasiga parmesanpinnar

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en köksbänk. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och sesamfrö
Parmesanostpaj

Parmesanostpaj

Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, använd gärna fingrarna. Tillsätt olivolja och vatten och arbeta till en smidig deg
Semifreddo med hallon

Semifreddo med hallon

Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret i en bunke. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen i en annan bunke
Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja