Rökig majonäs. Publicerad 2014-05-15 19. 00. 00 i Allmänt,. Det blir allt vanligare att det serveras rökig majonnäs på våra bättre restauranger och hemma hos oss ville vi inte vara sämre, så i går gjorde vi vår egen och den blev ljuvligt god
Jag har faktiskt aldrig gjort min egen majonäs,förens i dag, och jag måste få säga att den blevsåååååå mycket godare än köpemajo, och så enkeltdet var, nu tyckte jag att den blev lite för lös och inte så där fast som den man köper, men men det varförsta gången och smaken var ju så mycket bättre
Tror inte att jag har skrivit ner detta recept till dig tidigare. Men herregud så barnsligt enkelt. Vem vill inte kunna göra sig egna majonäs eller Aioli
Det är en himla fin ingrediens i kallasåser men även fin som den är på kokta ägghalvor. Min majonäs gör jag på extra virin-oljor, dvs kallpressade oljor, dels för att de är näringsrikare och dels för att jag älskar smak - men föredrar du en mildare majonäs kan du köra på såkallade "vanliga" raffinerade oljor
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak