Toffifee Koka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet. Rör så lite du kan under kokning, helst inget alls Matklubben.nu
Rocky Road Fudge Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk Matklubben.nu
Wienernogatkaka Botten. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl Matklubben.nu
Ersbackens Knäck och kola Blanda sirap, socker, Baileys och grädde i en kastrull med tjock botten. Koka i minst 12 minuter. Koka häftigt under hela tiden Matklubben.nu
Mozartkulor med hasselnötter Skär den kylskåpskalla nougaten i centimeterstora kuber. Skär mandelmassan i tunna skivor. Peta in en hasselnötskärna i varje nougatbit Matklubben.nu
Julmustkola – enkelt recept Så här gör du. 45 minuter. Rör ihop alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sänk sedan till medelvärme mittkok.expressen.se