Att göra en silltårta är supertrevligt till påsk och självklart tills midsommar. 4 dl cream fraich 2 dl turkisk yoghurt (10%) 2 msk finhackad dill 2 msk hackad gräslök 1 finhackad rödlök 10 kokta skivade potatisar (kalla, 3 mm tjocka) 10 ansjovisfiléer eller 1 burk matjessill (125 g avrunnen) 3 gelantinblad salt och peppar. Häll ner blandningen i springformen och låt det stå kallt i minst 6 timmar. 4 dl cream fraich 2 dl turkisk yoghurt (10%) 2 msk finhackad dill 2 msk hackad gräslök 1 finhackad rödlök 10 kokta skivade potatisar (kalla, 3 mm tjocka) 10 ansjovisfiléer eller 1 burk matjessill (125 g avrunnen) 3 gelantinblad salt och peppar. 6 timmar Garnera med löjrom och dill
Låt stå kallt i 4 timmar. Smula kavringen i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kör till en jämn smet som håller samman. Blanda samman lättmajonnäs och gräddfil. Sätt ugnen på 175 C°. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad
Häll hälften av smeten i en smord form som rymmer ca 1 ½ liter. Tina fisken och skär i bitar + salta. Kör i matberedaren i ca 30 sek så att de blir finfördelade
Fick lite samma känsla som när jag åkte skidor för första gången i vinter på över 10 år. Mustig räkgryta med curry, krossade tomater, vitlök och paprika
Finhacka schalottenlöken och puttra den i balsamvinägern i ca 2 minuter. Skär smöret i tärningar. Tag kastrullen från värmen och vispa ner en smörtärning i taget
I vilket fall som helst så smakade rödbetsblasten jättebra tillsammans med fisken. Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt
Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk. Supergod var den som sagt så spara receptet och gör den till midsommar
Blanda lagen, lägg i strömmingarna och täck med lock eller gladpack och ställ i kylen över natten. Ta upp de gravade strömmingarna ur lagen, dra av skinnet och lägg dem torka en stund på hushållspapper