Fisk/ skaldjur mm

Fisk/ skaldjur mm

  • 31 Recept
Silltårta - Anjovistårta

Silltårta - Anjovistårta

Att göra en silltårta är supertrevligt till påsk och självklart tills midsommar. 4 dl cream fraich 2 dl turkisk yoghurt (10%) 2 msk finhackad dill 2 msk hackad gräslök 1 finhackad rödlök 10 kokta skivade potatisar (kalla, 3 mm tjocka) 10 ansjovisfiléer eller 1 burk matjessill (125 g avrunnen) 3 gelantinblad salt och peppar. Häll ner blandningen i springformen och låt det stå kallt i minst 6 timmar. 4 dl cream fraich 2 dl turkisk yoghurt (10%) 2 msk finhackad dill 2 msk hackad gräslök 1 finhackad rödlök 10 kokta skivade potatisar (kalla, 3 mm tjocka) 10 ansjovisfiléer eller 1 burk matjessill (125 g avrunnen) 3 gelantinblad salt och peppar. 6 timmar Garnera med löjrom och dill
Silltårta

Silltårta

Låt stå kallt i 4 timmar. Smula kavringen i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter

Fiskpaté med räkor

Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt

Fiskpaté med räkor

 Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt
Kalasgod fiskpaté

Kalasgod fiskpaté

Kör till en jämn smet som håller samman. Blanda samman lättmajonnäs och gräddfil. Sätt ugnen på 175 C°. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad
Fiskpaté

Fiskpaté

Häll hälften av smeten i en smord form som rymmer ca 1 ½ liter. Tina fisken och skär i bitar + salta. Kör i matberedaren i ca 30 sek så att de blir finfördelade
Fiskpaté

Fiskpaté

Grädda patén ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i grova bitar och mixa den sedan fint i en matberedare
Lyxig kräftpasta

Lyxig kräftpasta

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till din pasta. Gör så här. Häll bort spadet från kräftstjärtarna och låt dem rinna av väl
Mustig Räkgryta – Snabblagat

Mustig Räkgryta – Snabblagat

Fick lite samma känsla som när jag åkte skidor för första gången i vinter på över 10 år. Mustig räkgryta med curry, krossade tomater, vitlök och paprika
Recept & mat

Recept & mat

1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk
Ugnsbakad lax med västerbottensås

Ugnsbakad lax med västerbottensås

Om allt med västerbottenost i smakar lika bra som detta så kommer det nog inte att bli några större problem att göra över med den lilla ostbiten
Fisk och Skaldjursgryta

Fisk och Skaldjursgryta

Men med grädde så kommer andra smakdimensioner fram, kryddorna ger en mycket god lakritston åt grytan
Ugnsbakad lax med citron och basilikasås

Ugnsbakad lax med citron och basilikasås

I vilket fall som helst så smakade rödbetsblasten jättebra tillsammans med fisken. Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt
Lax med fetaost och kvargröra

Lax med fetaost och kvargröra

Lax med fetaost och kvargröra (ca 4 portioner). Du behöver. 4 laxfileér. 1 sötpotatis. 1 zucchini. 1 orange paprika
Matjessilltårta från Västerbotten

Matjessilltårta från Västerbotten

Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk. Supergod var den som sagt så spara receptet och gör den till midsommar
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Igår var vi hem till mamma på påskmiddag och bjöds på jättemycket god mat. Receptet på matjessilltårtan kommer från Matklubben
Inlagd Strömming

Inlagd Strömming

Inlagd strömming en klassiker för många på julbordet. Tillhör du dem som rynkar på näsan åt strömmingen pga benen

Gravad strömming med Monkans goda hovmästarsås

Blanda lagen, lägg i strömmingarna och täck med lock eller gladpack och ställ i kylen över natten. Ta upp de gravade strömmingarna ur lagen, dra av skinnet och lägg dem torka en stund på hushållspapper

Inlagd strömming med dillkaviar

Vänd strömmingen lätt i mjölet. Bred ett lager dillkaviar på varje strömmingsflundra och vik ihop den på mitten
Panerad rödspätta med romröra

Panerad rödspätta med romröra

Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Panerad rödspätta (ca 4 potioner)