Rosta nötter/mandlar hastigt i en varm, torr stekpanna, ställ åt sidan och låt svalna och hacka grovt med en vass kniv • Vispa grädden ganska löst, den får inte bli grynig och ställ undan i kylen • Mosa lingonen med en visp några minuter så att bären blir lite fluffiga • Blanda ihop grädde och bär och servera i portionsskålar tillsammans med nöt/ mandelhacket
Dessert. Dessert,. Blåbärspannacotta. Publicerat 2016-07-20 19. 08. 00 i. Vilken härlig tid det är nu. Skogen är full av blåbär och trädgården av hallon
fredag, den 14 oktober 2016, kl. 16. 39. Vegansk körsbärs- och vaniljpannacotta. Ok, det här borde vara 4 portioner, men i min värld är det bara 3 (om inte 2
Servera i glas eller en kaffekopp med fat. 4 - 6 portioner. 2 äggulor ½ dl ljust muscovadosocker 3 msk kallt espressokaffe 1 msk mörk rom 2 dl vispgrädde Vispa äggulor och socker luftigt
Äppelgrottor eller äppelgömmor är nog bland det bästa som finns när man vill bjuda på något gott och har en hejdundrandes massa äpplen men inte så mycket tid, eller om man får oväntat besök så är detta gjort i ett nafs
Då blir kocken glad och jag vet med all säkerhet att Mr C älskar den här desserten, för efter jag fotat de här, försvann de lika fort som en avlöning, ja det är sant
Den här desserten gjorde jag till nyår. Desserter. 15 Jan. 06. 53. Dessert. 0kommentarer. Det är en mörk choklad pannacotta och en passionsfruktpannacotta
Så idag får vi kanske fresta med en god och inte så krånglig dessert till nyårsaftonsfirandet. Temat nyårsmeny fortsätter här i Mårtenssonska köket, igår tipsade vi ju om en fylld fläskfilé som vi tyckte kunde passa bra som varmrätt
Här kommer ett litet tips inför nyårsafton till er som ännu inte bestämt desserten. Desserten är så bra för att den går att göra till många och dagen innan festen