Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Lax med kall dillsås

Lax med kall dillsås

1 kg laxfilé salt peppar eller  citronpeppar. 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 0,75 tsk salt 1 dl hackad dill (fryst går bra)
Ugnsstekt lax med kokt potatis, kall citronsås och gröna grönsaker

Ugnsstekt lax med kokt potatis, kall citronsås och gröna grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 700 gram potatis(ar) Sås 3 dl gräddfil 0,5 st citron(er) 1 tsk flytande honung Lax 1 tsk smör 600 gram laxfilé(er) 2 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 250 gram broccoli 150 gram sockerärter 0,5 st gurka(or) 0,5 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fiskgryta

Fiskgryta

200 g fisk, skuren i mindre bitar (efter smak och tillgång) 200 g räkor med skal, skalade 500 g blåmusslor, kokta 1 gul lök, skalad 4 klyfta vitlök, skalade 2 morötter, skalade 4-6 potatisar, skalade 1 röd paprika 1 fänkål 4 msk olivolja 0,5 g saffran 2-3 kvist färsk timjan 400 g krossade tomater 2 dl vitt vin 2 lagerblad 1 tsk chiliflakes 1 l fiskbuljong (eller musselbuljong) citron, saften salt (efter smak) svartpeppar (efter smak) färsk persilja, hackad
Krämig räkgryta

Krämig räkgryta

Otroligt god, snabb- och lättlagad rätt. Blanda ihop tacosås och créme fraich i en gryta, slå på plattan på medelvärde
Ugnsgratinerad hummer

Ugnsgratinerad hummer

Då Glutenfria Muminmamman fyllde ett år passade jag på att lyxa till det och bjöd på trerättersmiddag
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form
Fisk- och skaldjursgryta

Fisk- och skaldjursgryta

Koka upp soppan och tillsätt fiskochskaldjur när den första bubblan syns. Hetta upp en kastrull, skala och hacka löken under tiden
Lax med sötpotatis och fetaostsås

Lax med sötpotatis och fetaostsås

Eftersom sommaren är som den är i år får man vara snabb i vändningarna och ta vara på de stunder när solen behagar titta fram
Fisk i gräddig purjolöksås

Fisk i gräddig purjolöksås

Att tillaga fisk brukar gå väldigt fort, därför rekommenderar jag att börja skala och koka potatisen först
Tostada med makrillröra

Tostada med makrillröra

Lägg i brödet och stek på bägge sidor tills brödet blivit krispigt. peppar och flingsalt. gurka, dill och resten av romburken
Baconlindad lax med färskost

Baconlindad lax med färskost

Salta och peppra fisken runt om. Möte, öva muntliga prov och utvecklingssamtal nästan hela kvällen. De andra fick potatis till medan jag nöjde mig med avokado, sparris och en god sås
Thailändska räkor med paprika

Thailändska räkor med paprika

Lägg i tunt skivad paprika, lök och vitlök. Blanda ner sugarsnaps och fräs ett par minuter. Häll i pannan och blanda om
Skagenröra

Skagenröra

Förrätt, Fiskochskaldjur, LCHF, Middag, Såser, röror och marinader 1 kg färska räkor (alt frysta med skal)
Lyxig räksallad

Lyxig räksallad

Fördela sallat, sparris, räkor och gurka i portionsglas. Skala och dela äggen i klyftor och lägg i skålarna
Baconinrullad torskrygg

Baconinrullad torskrygg

Salta och peppra fisken. Ta bort skinnet på fisken. Att sitta ute och äta middag. Blanda dill, gräslök och citronskal
Fiskarhustruns torskrygg!

Fiskarhustruns torskrygg!

Min mamma är en riktig hejare på att laga mat, och idag bjöd hon mig på en helt underbar fiskrätt, där smaken riktigt smälte i munnen
Laxwallenbergare

Laxwallenbergare

Servera med potatismos, skirat smör med dill och gröna ärtor. Laxwallenbergare, 4 portioner400 g laxfilé1 tsk salt1 krm2 äggulor2 msk potatismjöl1,5 dl vispgräddeMixa alla ingredienser till en färs, forma 12 ovala biffar och stek i smör 3-4 min på varje sida
Midsommarmatjessill

Midsommarmatjessill

Blanda créme fraiche,ovispad grädde,senap,rödlök,dill,gräslök och sirap. Smaka av med salt och nymald vitpeppar
Nubbesallad

Nubbesallad

Blanda ihop gräddfil, kaviar och senap. Vänd försiktigt ner tärnad potatis, matjessill i småbitar, hackade ägg, lök och dill

Matjessillsallad

Skala äggen och dela dem i vitor och gulor. Finhacka vitor och gulor separat. Finhacka rödlök och gräslök