3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Låt julens frosseri fortsätta. Jag har helt glömt att lägga till våra matrecept här senaste tiden ser jag, men vem bryr sig nu när alla julens goda recept står i fokus
Sätt ugnen på 250° C. Vispa socker och ägg fluffigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten så att luften stannar kvar