BAKNING

BAKNING

Ricotta belgian waffles

Ricotta belgian waffles

Just nu bakar jag tårta till en som fyller 17 imorgon. Den får ni se sen. Men dessa ricottavåfflorna gjorde jag igår till lunch
Klassiska Kanelbullar med smartpoints

Klassiska Kanelbullar med smartpoints

Snart är den här – Kanelbullens Dag (4. e oktober). Då utsätts vi av kanelbullsdoften vart vi än vänder oss och det blir svårt att låta bli att ta en
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

För själva degen så använder du detta recept, själva grundreceptet för saffransbrödFyllning200 g smör eller margarin1 1/2 dl strösocker3 1/2 tsk vaniljsockerTill penslingäggpärlsockerGör så härFölj receptet för saffransbröd till och med utbakningen, dvs efter första jäsningen
Midsommar

Midsommar

Glad och trevlig Midsommar till er alla. Den här tårtan ska vi ha till fikat i kväll. Pinockiotårta, herrgårdstårta eller brittatårta den har många namn
Budapest

Budapest

Yeey vad gott. Det som är såå bra med budapest är att det inte går att misslyckas. Det gör inget om marängen bli lite underbakad eller överbakad
Chokladvåfflor

Chokladvåfflor

3 dl vetemjöl. 1½ dl kakao. 1½ dl florsocker. 11 tsk vaniljsocker. 12 krm salt. 13 dl Arla® vispgrädde. 12½ dl iskallt vatten
Frasvåfflor

Frasvåfflor

Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa smeten slät allt efter hand
Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

ca 20 bitar 175 g rumsvarmt smör 50 g färsk jäst 5 dl rumsvarm mjölk (3%) 2 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad kardemumma 14 dl vetemjöl + extra till utbakning 1 ägg pärlsocker Fyllning 150 g smör 2 tsk malen kanel 1 dl strösocker Lägg till i inköpslistan
Petit choux med chokladfluff

Petit choux med chokladfluff

3 dl vatten. 1100 g smör. 12 dl vetemjöl. 13 ägg. 11 dl grädde. 11 msk honung. 1200 g mjölkchoklad. 12 msk smör, osaltat
Éclairer med chokladkräm

Éclairer med chokladkräm

Deg. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Blanda i mjöl och rör kraftigt hela tiden tills det bildas en deg som släpper kastrullens kant och bottnen
Krofne- Munkar från Balkan

Krofne- Munkar från Balkan

Luftiga och barnsligt goda munkar gjorda på balkans vis. Dom är så goda att det är OMÖJLIGT att bara äta en
Fridolfs lyxbullar

Fridolfs lyxbullar

Vaniljkräm. Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar