Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt). Blanda räkor, majonnäs, löjrom (spara lite till garnering) och färsk riven pepparrot
Den här laxen har en härlig smak av grädde, citron och karaktäristisk västerbottenost. Supergod. I nästa inlägg kommer receptet på den där gooooda desserten som jag lovade er för någon vecka sedan
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
I lördags hade vi personalfest. Maten ordnade vi själva i form av knytkalas. Det blev 4 olika pajer, sallad, bröd, tårta till efterrätt och en massa godis och snacks