Julmat

  • 10 Recept

Apelsinris

Vispa grädden och blanda med gröt, florsocker och vaniljsocker. Skala och skär apelsinerna i bitar och blanda med riset

Apelsinris

3/4 dl långkornigt ris. 2 dl grädde. 1/2 dl socker. 2 apelsiner. Koka riset i rikligt med vatten och låt det rinna av väl
Apelsinris

Apelsinris

Ett recept från Per Morbergsbok Morberg lagar husmanskost. Första gången som jag blir besviken på något i boken
TJOCKA REVBENSSPJÄLL &  COLESLAW

TJOCKA REVBENSSPJÄLL & COLESLAW

Som jag skrivit tidigare har vi i år ätit väldigt mycket julmat redan. Så dotterns önskan är att slippa det fram till julafton
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Ingredienser Portioner. 8 3 stora gula lökar 1 1/2 kg fast potatis 2 msk smör eller margarin (att steka i) 3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g) 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk ströbröd 3 msk smör eller margarin (att klicka över) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ugnsbakad julskinka

Ugnsbakad julskinka

1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år. Så klart hade vi julskinka
Grön julpaj med saffranssmak

Grön julpaj med saffranssmak

Blanda samman mjöl och salt. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop pajdegen
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Skala och skär potatisen i tunna strimlor
Julmat - Ugnsomelett med räkstuvning

Julmat - Ugnsomelett med räkstuvning

Julmat - Ugnsomelett. Då kommer receptet på omeletten som jag lovade i ett tidigare inlägg. Detta receptet är lagom för en normalstor gratängform, ta receptet gånger två så räcker det till en långpanna