Sjud svampen i ca 10 minuter. Lägg i svampen och låt den koka 3-4 minuter. 1. Lägg svampen i en kastrull och täck till hälften med vatten och tillsätt saltet
Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite. Fräs pepparn i smöret på medelhög värme. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré
Idag har vi firat pappa som fyller år idag, även om det firandet kom lite i skymundan eftersom vi mötte upp släkten nu i eftermiddags för att fira min farfar som fyllde 80 år för ett tag sedan. 175 grader, ca 15 minuter. Häll smeten i en smord och bröad form (gärna en mindre långpanna ca 40x25 cm). Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de blir mjuka, tar ca 10 minuter. 175 grader, ca 15 minuter
En liten variant på den traditionella gubbröran. Ingredienser. ½ rödlök1 vitlöksklyfta2 hårdkokta, kalla ägg2 dl grekisk eller turkisk yoghurt1 msk Dijonnaise½ knippe dill75 g kallrökt lax 1 tsk fiskkrydda, ½ msk limesaftsalt, svartpeppar Garnering
Tillaga i mikron 1 - 1 1/2 minut, de ska vara lite kladdiga. Muggkaka, kladdkaka i en mugg. Blir man sugen på något gott kan man göra muggkaka, det är som en liten kladdkaka som man gör i en mugg i mikron, snabbt och enkelt
Stek några min till och ät sedan ihop med sallad om du har det hemma. Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor, koka dem sedan i 5 min i lättsaltat vatten. Häll på smeten och låt steka på svag värme tills omeletten har stelnat nästan rakt igenom (10-15 min)
Fritera först 6 minuter på 140grader. Fritera en gång till på 180 grader i 4 minuter. Fritera sedan en sista gång på 190 grader i 3 minuter. 3 minuter Ta upp och låt rinna av på papper och salta upp
Blanda i ett värmetåligt glas, sätt i en sked och rör om. Toppa med grädde och pudra med kaffepulver. 2 cl cognacsbaserad apelsinlikör (exempelvis Grand Marnier)
Eftersom att jag inte använder gelatin i min bakning så körde jag på agar agar pulver. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt sjuda på medelvärme under omrörning i ca 15 minuter. Bake in the middle of oven for about 10 minutes. Simmer over medium heat, stirring occasionally for about 15 minutes
Åh, det här är kanske det godaste jag vet. Snabb-picklad rödlök med lime. Ett otroligt uppiggande och trevligt tillbehör i hamburgare, på smörgåsen och i salladen
Som passar både som mingel och festmat. Brukar du ha förrätt när du bjuder på middag. En liten aptitretare för att få fart på smaklökarna, eller för att hålla gästerna sysselsatta i väntan på maten