Jul

Jul

  • 10 Recept
Sill med pepparrot

Sill med pepparrot

Imorgon är det Midsommarafton och det ska bli så skönt med några lediga dagar. Enligt mig är det ingen midsommar utan sill så jag valde att göra en krämig sill med smak av pepparrot, lime och tång-caviar
Sill med smak av vitlök och lime

Sill med smak av vitlök och lime

På fredag är det midsommarafton och jag testade att göra en ny sillinläggning. Den blev väldigt omtyckt av sillätarna här hemma
Godaste sillen med äpple och rödlök

Godaste sillen med äpple och rödlök

Denna sill är min absoluta favorit. Och den får ofta lovord av dom som bjuds på den. Den är så lätt att göra eftersom basen är en färdig löksill
Västkust Sill

Västkust Sill

Ingredienser. 4 inlagda Sillfiléer. 3 hg Räkor med skal. 2,5 dl Syrad Grädde. 1 liten Röd Lök, finhackat. 3 msk Rom
Sill med rom och creme fraiche

Sill med rom och creme fraiche

1 burk inläggningssill på 420 gram. 10,5 dl ättiksprit 12%. 11,5 dl vatten. 12 dl strösocker. 10,5 tsk grovt krossad vitpeppar
Snittar och snurror!

Snittar och snurror!

Som jag lovade tidigare i dag så skulle ni få recepten på snittarna som jag ska ha med mig i morgon till nyårsfesten
Ugnsomelett med räkstuvning

Ugnsomelett med räkstuvning

Bondomelett känns som rejäl och riktig mat, som går snabbt och lätt att svänga ihop i en stekpanna, men det räcker ju inte till så många
Julmat - Ugnsomelett med räkstuvning

Julmat - Ugnsomelett med räkstuvning

Julmat - Ugnsomelett. Då kommer receptet på omeletten som jag lovade i ett tidigare inlägg. Detta receptet är lagom för en normalstor gratängform, ta receptet gånger två så räcker det till en långpanna